Meduza mala...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hovoriť pravdu?

Mám si vytvorit fiktívny život, o ktorom budem hovoriť svojim rodičom ? Alebo sa im možem zdôverit s tým, čo ma trápi.

Hnevá ma jedna vec. Vždy, keď sa niečo stane v rodine. Otec dá dohromady všetky krivdy,čo sa kedy stali a začne mame ubližovať. Nemyslím fyzicky, ale psychicky. Už som dosť dlho z domu. Tak som na to aj zabudla.

Teraz sa mne stali zlé veci. Dá sa s tým žiť, no mňa to rozlútostilo a nahnevalo, tak som sa s tým zdôverila rodičom. A to bola chyba. Otec zase vytiahol na svetlo sveta všetko, čo sa doteraz stalo. Mama sa trápila nad tým, čo sa mi stalo a ešte k tomu musela čelit otcovmu hnevu. Horko ťažko zo seba dostala nejake slovo, keď sme si volali. Bola na tom tak zle, že sa jej ani jesť nedalo.

Neviem, čo mám robiť. Nebývam v rovnakom meste ako rodičia. Čiže vedia o mne iba to, čo im sama poviem. Mám im prestať hovoriť pravdu? Zamlčiavať veci čo sa mi prihodili? Komu sa môžem zdôveriť, keď nie svojej rodine. Vymyslieť si pre nich fiktívny život? Alebo prestať komunikovať. Báť sa, že poviem niečo kvôli čomu sa otec nahnevá?Trápi ma, keď viem,že sa mama trápi.     


Čo život priniesol... | stály odkaz

Komentáre

  1. A prečo sa musíš zdôverovať obom?
    Nie je Ti mama bližšia? Z Tvojich slov to tak vyzerá. Na nič sa nehraj, nevytváraj si fiktívny život. Ani nevieš kedy sa to môže obrátiť proti Tebe a spôsobíš tým ešte viac trápenia. Iné je, že nemusíš povedať vždy všetko. Citlivo vyberaj, alebo aspoň nedramatizuje. A potom, čo sa Ti už len také "hrozné" stáva, že by z toho mala byť zakaždým pohroma v rodine? Uvažuj trochu nad tým...
    publikované: 03.02.2008 00:38:03 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Citlivo vyberaj, alebo aspoň nedramatizuj!
    ... Verím, že to dokážeš. :-)
    publikované: 03.02.2008 00:39:20 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to martha
    staci ze nieco neurobim podla predstav a uz je hned na vine mama, za to ako ma vychovala. Jedna sa niekedy o take veci tipu v prenesenom vyzname, ze idem popri ceste na lavom chodniku a nie na pravom chodniku.
    publikované: 03.02.2008 00:46:30 | autor: meduza (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dneska
    budu mit tatarak z lososa moja zlatulinka
    publikované: 03.02.2008 07:44:34 | autor: xxxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Medúza...
    príklad, ktorý si uviedla, nie je až taký závažný. Koľkí aj dospelí si mýlia to čo by mali a ako... Zaujalo ma však, či si už dokázala otcovi niekedy oponovať a či si bola úspešná. Teda či akceptoval aj Tvoj názor. Už nie si malá, predsa má právo nahlas vysloviť aj Ty čo si myslíš a máš právo zastať sa svojej matky. Otec sa nemôže zriekať svojej zodpovednosti za Tvoju výchovu a prenášať celé ťažisko či vinu z jej prípadného nedostatku na svoju manželku... samozrejme, ak sa mal možnosť podielať sa na Tvojej výchove od narodenia.
    publikované: 03.02.2008 13:28:01 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Predsa máš právo...
    malo byť.
    publikované: 03.02.2008 13:29:14 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  7. niekedy je to tazko
    marthabielska ma pravdu v tom, ze mas svoje prava a ze otec by sa nemal zriekat svojej zodpovednosti, ale je to tazke pri clovekovi, ktory si to nepripusti a ktory je ako meduzin otec.... na to treba ist naozaj tak, ze citlivo vyberat, lebo najma dospeli ludia sa nezmenia. ja to doma robim tak, ze nasim poviem len nieco z toho co robim, lebo keby im poviem vsetko, viem zeby nadseni neboli. neklamem im, len nehovorim vsetko (samozrejme to nie su veci zle alebo co, len take co viem ze starsia generacia celkom nechape)... a ked ti na mamke zalezi a veris jej, tak jej aj povedz viac, ale dohodnite a ze to otcovi nebude hovorit ked je taky...je to tazke a blbe, poznam to... drzim palce :)
    publikované: 03.02.2008 14:53:21 | autor: rowenqa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014